perjantai 8. tammikuuta 2016

Vain tarpeellinen

Väliaikaiseen asuntoon väliaikaisesti muutettaessa tehtiin kompromissiratkaisuja: Mukaan pakattiin vain se "mitä oikeasti tarvitaan". Moni arjessa jatkuvasti käytössä ollut juttu jäi varastoon odottamaan seuraavaa asumismuotoa. Miten ilman niitä pärjää?

Mikroaaltouuni
Pärjää ihan verrattoman hyvin. Käytännön ongelmiksi ovat osoittuneet tilanteet, joissa kaikki ne muutamat kattilat ja pannut ovat jo käytössä, kun pitäisi lämmittää eilisen ruokaa. useimmat ruoat tulee uudelleenlämmittäessä paistettua pannulla, kun ei viitsi lämmittää uunia vain ruoan lämmityksen takia. Tämä vähän harmittaa - ruoat kun saavat tuolloin väkisin ylimääräisen rasva-annoksen.

Vedenkeitin
Kaipaan! Varsinkin silloin, kun viimeisin vapaana oleva kattila on kuivassa puurojänkissä.

Oma pesukone
Taloyhtiössämme on pihan toisella puolella todella moderni ja toimiva pesutupa, vieläpä maksuton. Homma toimii ihan hyvin - paitsi silloin kun on lasten kanssa keskenään kotona. Pesutuvalla kun pitää käydä tunnin välein täyttämässä ja tyhjentämässä koneita, joten käyntejä kertyy kuivaustoimenpiteineen 3-4. Kestovaippapyykki tietysti lisää pesupäiviä. Sanoisin, että jos aikaa olisi rajatummin, menisi homma hankalammaksi.

Pyörä
Kuten aiemmin kerroin, olisi Örebrossa kovin kätevää liikkua pyörällä. Omat pyörät jäivät kuitenkin telakalle Suomeen. Olen harkinnut ja harkitsen yhä käyttöpyörän hommaamista, lähinnä ruokakauppaostoksia ja muita asioiden hoitamis-reissuja varten, joita voi tehdä jompikumpi ilman lapsia.

Kokovartalopeili
Näkisittepä ihastuneet huokaisun kun löydän yleisistä tiloista kunnon ison peilin.

Auto
Romuttamon auto kävi hakemassa autovanhuksemme kierrätykseen ennen Ruotsiin muuttoa. En muista, milloin olisin autoa viimeksi ajanut, eikä sitä kyllä ole kaivannut muuta kuin valtavaa matkalaukkuläjää Tukholman laivalta kotiin roudatessa.

Televisio
Olisi kiva käyttää televisiota ruotsin kielen treenaamiseen, mutta toisaalta myös Netflix tarjoaa oivan määrän ruotsinkielistä laadukasta tuotantoa, jota olen kahlaillut läpi. Uutisia seuraan Facebookin feedin ruotsinkielisestä uutisvirrasta.

***

Tätä listaa katsellessa tulee mieleen, että ehkei tuo vedenkeitin olisi mikään paha sijoitus, näin niin kuin suhteellisesti ajateltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti