maanantai 13. heinäkuuta 2015

Suhteellisen tyhjä jääkaappi

Kaksi päivää ennen palkkapäivää alkaa jääkaappi yleensä näyttää suhteellisen tyhjältä. Säästötililtä löytyy kyllä rahaa, mutta koska mitoitan kuukausibudjetin yleensä melko tarkkaan enkä mielellään lainaile itseltäni rahaa, saa kaupassa käydä laskin kädessä.

Yllättävän paljon niistä kaappiin jääneistä tähteistä monesti kuitenkin saa aikaan, jos vain taloudessa on kattava kuiva-ainekaappi ja jääkaapin ovessa useampi säilyketölkki tai -purkki. Silloin se jääkaapin suhteellinen tyhjyys on nimittäin ihan kivaakin - kun tajuaa, että tuosta saisi sellaista, kun vähän täydentää tuolla ja heittää sekaan tuon purkin pohjat.

Melkein täysi kattilallinen viikonlopun jääkaapissa jumittaneita keitettyjä perunoita?

Purkki kidneypapuja, kapris-purkin pohjat kaapista, yrttejä parvekkeelta, sekaan silputtu puolikas sipuli. Oliiviöljyä, nokare sinappia, suolaa, sokeria ja balsamicoa sekaisin ja joukkoon: huomisen lounas.


Ghanalaisilta opittu ruokavinkki: jos vain löytyy riisiä, öljyä ja tomaattia missä tahansa muodossa, on ruoka kohta valmis. Keitetty riisi sekoitetaan pannulla aiemmin tehtyyn tuliseen tomaattikastikkeeseen, johon on viskattu vihanneksia pakkasesta ja kaksi aikaisempaa tomaattikastikkeen jämää jääkaapista. Maku paranee, kun riisiä pyöräyttelee sekoituksen yhteydessä kuumalla pannulla. Tähän kaveriksi vihanneshyllyn viimeiset salaatinlehdet ja kurkunpätkät. 


Ja aamiaiseksi, iltapalaksi ja välipalaksi sekä oman mielen parantajaksi sämpylöitä.  




Kävimme toki myös kaupassa - ostimme hiluilla banaaneja, omenoita, luumuja ja nektariineja. Niitä kun ei mitenkään pysty taikomaan kuiva-ainekaapin valikoimista. Mutta onpa taas jääkaappi hetken ainakin näennäisen täysi.

2 kommenttia:

  1. Voi mä kans tykkään vikasta viikosta ennen palkansaantia, silloi tulee oikeesti kaivettua kaapit läpi ja käytettyä mielikuvitusta! Eipähän jää mikään homehtumaan kaappiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, totta! Mielikuvitus vilkastuu kun vaihtoehdot on vähissä. Paha vaan, että joskus se jääkaappi on ihan oikeastikin tyhjä, eikä siitä tyhjästä sitten nyhjäistäkään :)

      Poista